Korte lijnen, snelle communicatie, teamwerk

We werken al meer dan 18 jaar volgens de Scrum-methodiek. Scrum is een flexibele manier om (software) producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende (software) producten opleveren. Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport. Bij een scrum probeert een team samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Samenwerking is heel belangrijk en men moet snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.

Scrum is ideaal bij producten waarvan de klant c.q. gebruiker nog niet goed weet wat hij wil en waarbij men al doende leert om de eisen en wensen beter te beschrijven en in bruikbare producten om te zetten. Vaak weet men pas wat men wil als men het eerste product, het prototype, ziet en dan worden alsnog de eisen aangepast. Scrum heeft de flexibiliteit om met laat wijzigende eisen en wensen om te gaan. 

Scrummen volgens de Netrex-methode

We zijn gek op iets wat empirische procesbesturing heet, ofwel het empirisme. Empirisme gaat ervan uit dat kennis ontstaat uit ervaring en het nemen van beslissingen op basis van wat bekend is. Scrum gebruikt een iteratieve, incrementele aanpak om voorspelbaarheid te optimaliseren en risico’s te beheersen. Drie pijlers vormen het fundament van elke implementatie van empirische procesbesturing: transparantie, inspectie en aanpassing.

Uitgangspunten

We hanteren de volgende uitgangspunten:

  • Toewijding: de projectleden moeten zich er vol voor inzetten; het is geen deeltijdklus.
  • Focus: men moet zich focussen op wat er in de sprints gedaan moet worden.
  • Openheid en transparantie: men moet elkaar goed op de hoogte houden van de voortgang en mogelijke problemen.
  • Respect: men moet mensen met een andere achtergrond en expertise respecteren.
  • Lef: men moet lef hebben om zaken te benoemen, vragen te stellen en met nieuwe oplossingen te komen.

Zo flexibel mogelijk

Een website of ander eindproduct moet voldoende flexibel zijn om in (nabije) toekomst uit te breiden met extra functies of producten. Denk aan crm, online betaal- of andere koppelingen, e-commerce en productenbeheer, helpdesk- en supportfuncties, facturatie en marketingrapportage.

  • Bij Netrex wordt dagelijks doorontwikkeld aan het platform wat specifiek voor jouw branche is aangepast.
  • Het Netrex cms is volledig open source (LAMP) en garandeert 100% leveranciersonafhankelijkheid.
  • Uitgebreid lead-, klanten- en conversiebeheer. Een overzicht van leads, contactmomenten met de actuele status en al je categorieën en landingspagina’s.
  • Je kunt in het CMS alles makkelijk beheren en bijhouden en via een handig dashboard heb je in een oogopslag de belangrijkste zaken bij elkaar.

Vraag vooral om een gratis workshop of een demo. Dan kun je zien dat we niet alleen in een theorie leven!

Contact

Bel ons vandaag nog op 0348 433886 of gebruik dit formulier:

Naam *
Organisatie
Telefoon
Email *
Uw vraag of opmerking