Digital marketing voor de verpakkingsindustrie

Het Nederlandse Bandall ontwikkelt, produceert en distribueert sinds 1990 wereldwijd bundel- en banderolleeroplossingen. Nadat in 1997 de eerste zeer geavanceerde Bandall banderolleermachine is geïntroduceerd, vinden de machines intussen hun weg naar meer dan 80 landen en 40 distributeurs. Netrex werkt al meer dan zeven jaar met veel plezier voor Bandall, een parel van de Nederlandse maakindustrie.

 

Behoeften en ambities concretiseren

Bandall is groot in ambachtelijk vakmanschap, het onderhouden van (internationale) relaties en kennisdeling. Betrouwbaar, enthousiast, kennis op een eenvoudige manier uitgelegd en dienstverlening die de continuïteit van hun klanten waarborgt. Dit zijn de kernwaarden en doelen die Bandall nastreeft. Een mooi vertrekpunt voor het vormgeven van een corporate identiteit. Maar, er zit een groter verhaal en een verder liggend doel achter. Dat verhaal vertellen we graag.

Haakjes vinden en visvijver bepalen

Netrex bouwde voor Bandall ook een volledig Poolse website
Netrex bouwde voor Bandall ook een volledig Poolse website
De ambities zijn duidelijk en we hebben vastgesteld welke rol (online) marketing en communicatie binnen Bandall gaat spelen. De volgende stap was het bepalen van de elementen die Bandall uniek en geliefd maken en op welke wijze we de doelgroepen daarvan op de hoogte gaan brengen.

Tijdens de eerste gesprekken bleek dat op dit onderdeel al stappen waren gemaakt. Wij lieten ons graag bijpraten om vast te stellen of we hier voldoende informatie uit konden halen om een communiceerbare digitale propositie op te stellen.

Plan opstellen en uitvoeren

De kaders voor het marketing- en communicatieplan waren gezet. In deze fase stellen we gezamenlijk een plan samen. Dat doen we in eerste instantie voor een periode van een jaar. Dat is een mooie periode om een fundament te leggen waarop we verder kunnen bouwen.

In het plan wordt aandacht besteed aan branding, huisstijl en onderliggende uitingen. Stapsgewijs, met aandacht voor de quick wins, wordt het fundament gelegd. Online krijgt een centrale plaats krijgt in het plan, maar offline wordt zeker niet vergeten.

Bij het uitvoeren van het plan volgen we een aantal principes, zoals:

  • Een marketingactiviteit dient een duidelijke en meetbare doelstelling te hebben;
  • Het resultaat van een activiteit wordt vastgesteld op basis van harde kenmerken. Niet, omdat iets er mooi uitziet;
  • Als het niet te meten is, dan doen we het niet;
  • Meten, leren en bijsturen. Experimenteren is essentieel;
  • Alle activiteiten dienen in een duidelijke behoefte te voorzien;
  • We vertellen niet hoe goed we zijn, maar laten het zien.

 

 

Dankzij het goede samenspel tussen de klanten van Bandall en de marketing- en verkoopafdeling ontstaan hier regelmatig innovaties op het gebied van bundel- en banderolleertechniek. Een belangrijke schakel hierbij is het distributeurs extranet.

Distributeurs extranet

Voor Bandall hebben we naast een gewone website ook een intranetomgeving ontwikkeld. Het intranet is een verzamelplek voor documenten, kennis én collega’s. Via tools als een smoelenboek en een verjaardagskalender combineert een goed intranet het nuttige met het aangename.

Voor een intranet is het design minder belangrijk dan voor een website. In de eerste plaats moet de site handig werken. Daarom maakt Netrex eerst een functioneel ontwerp en giet er daarna pas een mooi sausje overheen. Zo weten we zeker dat de site doet wat-ie moet doen.

Veel voordelen

Een extranet is een beveiligd deel van het intranet dat beschikbaar is voor derden. Zo’n platform heeft voordelen voor Bandall, haar klanten en leveranciers. De weg naar de juiste informatie wordt korter en de zelfredzaamheid van de klanten groter. Ook biedt het extranet een heleboel kansen voor communicatie en marketing. Denk aan het aanbieden van een helpdesk, kortingsvouchers of de uitnodiging voor het jubileum.

Bewezen techniek

In de afgelopen jaren heeft Netrex een groot aantal intranet- en extranettoepassingen ontwikkeld voor klanten. De gebruiksvriendelijkheid van deze platforms heeft zich al bewezen. Bijkomend voordeel: wij hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden en dat zie je terug in de prijsstelling.

.

Achter elke Bandall banderolleermachine staat een team met vakkundige en betrokken technici klaar. De technici binnen dit team zijn constant bezig met de realisatie van de best mogelijke klanttevredenheid. Dankzij regelmatige bijscholing zijn ze bovendien volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het extranet bespaart ze hierbij een hoop extra werk!

Succes kan je aanzetten!

Meer weten over de mogelijkheden van Netrex digital marketing voor jouw bedrijf? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Bel ons vandaag nog op 0348 433886 of gebruik dit formulier:

Naam *
Organisatie
Telefoon
Email *
Uw vraag of opmerking