Mimetas kiest voor Netrex

Mimetas ontwikkelt methodes om geneesmiddelen te testen in microscopisch kleine menselijke weefsels in microfluidische chips, zogenaamde ‘organs on a chip’. De microfluidische chips worden ‘OrganoPlates’ genoemd. Het doel van deze tests is om in het lab de effecten van geneesmiddelen op mensen beter te voorspellen. Hierdoor kan duur klinisch onderzoek op patiënten doelmatiger worden ingezet.

Minder dierproeven

Dit bespaart veel tijd maar ook honderden miljoenen euro's op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Ook kunnen hiermee nare dierproeven worden vermeden.

Mimetas ontwikkelt modellen voor een groot aantal organen en weefsels. Hun team heeft enorme voortgang geboekt met de ontwikkeling van modellen van nierweefsel, zenuwcellen en bloedvaten.

Organoplates

Daarnaast is er in Twente een fabriek voor OrganoPlates operationeel, hetgeen uniek is in de wereld. Hier produceert Mimetas grote aantallen OrganoPlates, goedkoop en voor specifieke toepassingen op maat gemaakt. Mimetas is technologisch wereldleider op het gebied van snelle, eenvoudig in te zetten orgaan- en weefselmodellen.

Mimetas en Netrex passen goed bij elkaar. Beiden maken ze hoogwaardige technologische toepassingen met maatschappelijk betrokken teams. Gedreven door een groot probleemoplossend vermogen en slim ontworpen innovatie, maar altijd met oog voor de menselijke maat.

Neem voor meer informatie over onze samenwerking contact op met Jacob van Foreest.

www.mimetas.com