Global Challenges Netherlands Space Solutions

Nederland stond aan de wieg van de Europese ruimtevaart en heeft internationaal altijd een leidende rol gespeeld in het wetenschappelijk ruimteonderzoek. Om internationaal verschil te kunnen maken is zichtbaarheid essentieel. Daarom profileren Nederlandse ruimtevaartpartijen zich gezamenlijk onder de naam NL Space.

Ruimtevaart is aanwezig in vele sectoren in het dagelijks leven

Ruimtevaart is overal. We hebben daarom de website ingedeeld in zeven belangrijke thema's waarin de Nederlandse ruimtevaart een rol speelt. Het beeldconcept is op deze thema's gebaseerd. Doordat ruimtevaart een fotogeniek onderwerp is, gebruiken we graag veel beeldvullende fotografie.

Nederland heeft een belangrijke rol in de Europese ruimtevaart

In Nederland zijn veel bedrijven actief in de ruimtevaartsector. Van de ontwikkeling van 'hardware' tot de verwerking van data en toepassingen die op deze data zijn gebaseerd. Deze kunnen zichzelf aan binnen- en buitenland presenteren in de NL Space Directory. Bedrijven kunnen zich online registreren voor dit overzicht en beeldmateriaal uploaden, waarna, na goedkeuring, automatisch een aantrekkelijke bedrijfspagina wordt gegenereerd.

Podium voor de Nederlandse ruimtevaart

Door aanbieden van algemene informatie, een evenementenoverzicht en een bedrijvenindex dient de website als podium voor de Nederlandse ruimtevaartsector, maar ook als inspiratiebron voor burgers die de veelzijdigheid van de ruintevaart kunnen ervaren.
 

Bekijk de website

 

 

Netherlands Space Office

Met het Netherlands Space Office (NSO) heeft Nederland een eigen ruimtevaartorganisatie die in opdracht van de overheid het Nederlandse ruimtevaartprogramma ontwikkelt en uitvoert. Daarnaast vertegenwoordigt het NSO Nederland naar andere nationale en internationale ruimtevaartorganisaties zoals de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaart DLR en de Franse ruimtevaartorganisatie CNES.

Met het NSO heeft Nederland een eigen ruimtevaartorganisatie die in opdracht van de overheid het Nederlandse ruimtevaartprogramma ontwikkelt en uitvoert.

Naast de website van NL Space heeft Netrex ook de website van het Netherlands Space Office, het ruimtevaartgentschap van de Nederlandse overheid, ontwikkeld. Op deze website worden de meer formele zaken rond de Nederlandse ruimtevaart gecommuniceerd. Binnen deze website vallen ook speciale programma's met een eigen status zoals G4AW. waarvoor een afwijkend stijlformat is bedacht. Programma's kunnen zo worden opgenomen binnen Spaceoffice.nl, maar toch een eigen karakter krijgen. Voor G4AW is een gebruiksvriendelijk beheersysteem ontwikeld om de wereldwijde projecten te kunnen beheren.

Vrijblijvend

verder praten over uw online uitdaging?

Jacob van Foreest Legal - Inclusive - Design 0348 433 886